HORNONITRIANSKE MÚZEUM V PRIEVIDZI

Fond na podporu umenia 2019

V roku 2019 už Hornonitrianske múzeum v Prievidzi stihlo podať jednu žiadosť o poskytnutie dotácie z Fondu na podporu umenia. Projekt Inšpirácie tradíciou v podprograme 5.2.1 Vedecko-výskumná a prezentačná činnosť - múzeá bol podporený plnou sumou. Podanie ďalších žiadostí múzeum pripravuje na základe aktuálnych výziev.

 

 

V priebehu februára 2019 Hornonitrianske múzeum v Prievidzi reagovalo na výzvu Fondu na podporu umenia 6/2019 podaním žiadosti v podprograme 5.4.2 Ochrana zbierkových fondov. Projekt Muzeálie - ochrana a bezpečnosť 2 bol podporený sumou 7-tisíc eur.

 

 

Zostávajúce tri z piatich projektov v roku 2019 podalo Hornonitrianske múzeum v Prievidzi v druhej polovici marca.
Výzva FPU číslo 8/2019 umožnila múzeu predložiť žiadosť o dotáciu v podprograme 5.1.4 Akvizícia knižníc a dve žiadosti v podprograme 5.2.2 Akvizícia múzeí.
Obohatenie knižničného fondu múzea bolo v projekte Akvizícia odbornej literatúry do múzejnej knižnice podporené sumou tisíc eur.
Doklady k tradičnému odievaniu a skupina dobových pohľadníc sa vďaka projektu Akvizícia regionalík, podporenému sumou 2 600 eur, stanú novými prírastkami v zbierkových fondoch etnológie a historického dokumentov.
Do fondu histórie pribudne s úspešným projektom Akvizícia zbierky úžitkového umenia 2, podporeným v plnej sume 9 500 eur, dohromady 120 predmetov zväčša z produkcie firmy Sandrik.

 

Logo Fondu na podporu umenia