HORNONITRIANSKE MÚZEUM V PRIEVIDZI

Jarné prázdniny v múzeu 2023

Termín: od 28.2.2023, 10:00 do 2.3.2023, 12:00 utorok až štvrtok v čase jarných prázdnin od 10. do 12. h

 

V jarnom prázdninovom období vás aj tento rok pozývame na edukačno-tvorivé podujatie v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi. Poďme sa spolu stretnúť počas doobedňajších hodín, zmysluplne tráviť čas, niečo nové sa dozvedieť a pritom si overiť svoje zručnosti a niečo pekné, milé, vlastnoručne vyrobené si odniesť :-)

 

 

utorok 28. február
FAREBNÁ KYTICA
Počas prvého prázdninového doobedia si povieme niečo o jarných kvietkoch - snežienkach, tulipánoch či iných farebných kvetinách. Rovnako sa pozrieme na pôvod a históriu origami. Kvietky nám poslúžia ako podnety pri vytvorení kytice, ktorá nezvädne, pomocou jednoduchej techniky skladania z papiera.

streda 1. marec
VYROB SI OVEČKU
Druhé naše stretnutie bude patriť ovečkám, ktoré sa takisto neodmysliteľne spájajú s jarou. Dozvieme sa o využití symbolu ovečky, o histórii ovčiarstva a salašníctva, či o využití ovčej vlny. V druhej časti podujatia si z kartónu, bavlniek a vlny zhotovíme dekoráciu v podobe ovečky.

štvrtok 2. marec
NA DRIEVKU MAĽOVANÉ
Viete, aké tajomstvá ukrývali drevené maľované truhlice? Spoločne na to prídeme počas tretieho prázdninového podujatia. Zistíme tiež, ako sa truhlice vyvíjali a aké motívy sa najčastejšie uplatňovali pri ich zdobení. Počas dielne sa týmito (nielen jarnými) vzormi inšpirujeme a vytvoríme si maľbu na drevenej kruhovej podložke.

 

Vstupné: 2 €

Podujatia pre prázdninujúcich školákov a širokú verejnosť budú prebiehať od 10. do 12. hodiny.

Väčšiu skupinu návštevníkov je potrebné nahlásiť vopred: marketing@muzeumpd.sk, 046/542 30 54, 0901 918 834.

Podujatie bude snímané na propagačné účely.

 


Plagát


Miesto konania

priestory Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi

Zabezpečuje

Mgr. Zita Radosová

Organizátor

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi

Fotogaléria

42 fotografií