HORNONITRIANSKE MÚZEUM V PRIEVIDZI

K Veľkej noci

K Veľkej noci

Termín: od 6.4.2017, 08:00 do 12.4.2017, 17:00 6., 7., 10.-12. apríl od 8. do 17. h.

Už býva krásne! To si dozaista každý všimol. Zapučali baburiatka, na pieseň zo sna odpovedá vtáčí hlas, vylietli aj prvé včely, noc i deň sú v rovnom diely, hoc i do rána nás stále víta mráz. Tok času je nezastaviteľný, nebadane sa vkráda do našich životov. Prichádza jar a s ňou prvé jarné sviatky. A v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi medzičasom stihlo nadobudnúť celkom jasné kontúry tradičné podujatie K Veľkej noci.

Najskôr vo štvrtok 6. apríla a v piatok 7. apríla 2017 a potom od pondelka 10. apríla do stredy 12. apríla 2017 vždy v čase od 8. do 17. h v priestoroch múzea na Košovskej ceste 9 v Prievidzi opäť z fantázie ľudových umelkýň Ľudmily Bátorovej a Jany Slošiarovej a hlavne malých i veľkých nadšencov rozkvitnú pestrofarebné vzory na vaječných škrupinách, opäť sa ľudový symbol života vďaka nim premení na prekrásnu kraslicu, opäť sa v krehkej ľudovej kráse, farbách a tvorivosti zrodí nový život.

Samotná tvorivá dielňa zameraná predovšetkým na tvorbu kraslíc voskovou technikou nadviaže na rozprávanie skúsených lektoriek o rôznych spôsoboch zdobenia vajíčok. Nebudú chýbať ani početné ukážky kraslíc vytvorených spomínanými technikami a pochádzajúcich prevažne z dielne lektoriek.

Podujatie je určené pre širokú verejnosť, školské kolektívy (vyššie ročníky MŠ, všetky ročníky ZŠ a SŠ) i záujmové združenia.

V prípade záujmu bude mať každý návštevník možnosť si niektoré z nich zakúpiť a skrášliť nimi svoj jarný príbytok.

 

Dĺžka programu pre školské kolektívy: 60 minút

Vstupné: 1 € alebo 1 kultúrny poukaz

 

Účasť organizovaných skupín je potrebné nahlásiť najmenej dva dni vopred:
046 / 542 30 54, info@muzeumpd.sk.

 


Plagát


Miesto konania

priestory Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi

Zabezpečuje

PhDr. Ján Vingárik

Organizátor

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi

Fotogaléria

16 fotografií