HORNONITRIANSKE MÚZEUM V PRIEVIDZI

Noc múzeí 2016

Noc múzeí 2016

Termín: od 21.5.2016, 18:00 do 21.5.2016, 22:00 sobota podvečer

Mesiac máj je pre hornonitrianskych múzejníkov každoročne dôvod otvoriť Múzeum dokorán a počas dvojdňových osláv Medzinárodného dňa múzeí sa s prichádzajúcimi návštevníkmi podeliť o tú časť svojej práce, ktorá zostáva počas celého roka pre väčšinu z nich ukrytá. práve podstata a význam záchrany a procesu ochrany kultúrneho i prírodného dedičstva a jeho výsledky sú náplňou programu zostaveného z výstav, prezentácií, tvorivých dielní, konzultácií i odborných rád a ďalších sprievodných podujatí.

Sviatok všetkých múzejníkov každoročne vrcholí špeciálnym programom v rámci celoeurópskeho projektu La Nuit européenne des musées/Noc múzeí, konaného z iniciatívy francúzskeho Ministerstva kultúry a komunikácie. Jeho 12. ročník v Hornonitrianskom múzeum v Prievidzi bude venovaný chvíľam sviatočným a slávnostným, Keď svadba bola.

Ako do manželstva vstupovali naši rodičia, starí či prastarí rodičia, ako samotný sobáš a následná oslava prebiehali, čo mala oblečené nevesta a čo ženích - nazrieť a zblízka uzrieť zákulisie svadobných zvykov a obradov môžete v sobotu 21. mája 2016 o 20. hodine v priestoroch múzea na Košovskej ceste 9 v Prievidzi.

 

* Podujatiami sa k Noci múzeí pripája i jedno z partnerských múzejných zariadení Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi - Obecné múzeum Nedožery-Brezany, ktoré každoročne v májovom termíne pripravuje tvorivé dielne i iné aktivity spojené s večernou prehliadkou expozície Zastavenia v čase.

 

Miesto konania

priestory Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi

Zabezpečuje

PhDr. Iveta Géczyová

Organizátor

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi

Fotogaléria

12 fotografií