HORNONITRIANSKE MÚZEUM V PRIEVIDZI

Hornonitrianske dobroty

Hornonitrianske dobroty

Termín: od 22.9.2019, 15:00 do 22.9.2019, 18:00 nedeľné popoludnie

Po roku sa opäť otvoria dvere kanianskeho kultúrneho domu pre všetkých, ktorí obľubujú maškrty tradičnej kuchyne i tradičný folklór, všetko okorenené štipkou poznatkov. Hornonitrianski múzejníci museli tentoraz siahnuť omnoho hlbšie do svojich archívov a vyhľadať recepty na prípravu jedál, ktoré v sebe ukrývajú magické účinky. Výsledok možno mnohých prekvapí - celkom obyčajné, dokonca i dnes známe jedlá, ktoré nájdete na jedálnom lístku hociktorej rodiny, ba i školskej kuchyne. Tie isté jedlá sú však neraz zaraďované medzi kulinárske pochúťky renomovaných reštaurácií.

Čo všetko jedávali naši predkovia s očakávaním úspechu či prosperity, ale aj obrany pred nepriazňou osudu či škodlivých síl prezradíme až na podujatí Hornonitrianske dobroty 2019, ktoré organizátori - Dom kultúry v Kanianke, Miestny odbor Matice slovenskej v KaniankeHornonitrianske múzeum v Prievidzi - pripravili na nedeľu 22. septembra 201915. hodine.

Na program s odborným slovom etnologičky, vystúpením členov Folklórnej skupiny Košovan i koštovaním jedál s mágiou z tradičnej kuchyne hornej Nitry, sladkých i slaných, s liečivými nápojmi z byliniek na zapitie, tak pozývame i vás!

 


Plagát


Miesto konania

Dom kultúry v Kanianke

Zabezpečuje

PhDr. Iveta Géczyová, Peter Bielický, DiS. art.

Organizátor

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi, Dom kultúry v Kanianke, Miestny odbor Matice slovenskej v Kanianke

Fotogaléria

20 fotografií