HORNONITRIANSKE MÚZEUM V PRIEVIDZI

Európske dni archeológie 2023

Termín: od 16.6.2023 do 18.6.2023 Bojnice: 16. a 17. 6. o 17. h, Podhradie: 18. 6. o 15. h

Sviatok archeológie všetkých členských krajín Rady Európy sa blíži. Tretí júnový víkend sa pod taktovkou Pamiatkového úradu Slovenskej republiky už tradične naprieč krajinou uskutočnia podujatia, ktoré Vám priblížia archeológiu a prácu archeológov. Prijmite pozvanie na rande s minulosťou!

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi so spolupracujúcimi inštitúciami si pre Vás pripravilo komentované prehliadky významných archeologických lokalít regiónu.

Ak Vás láka tajomnom zahalený pravek a počiatky ľudských dejín na hornej Nitre, vydajte sa spolu s nami neandertálskymi chodníčkami až do najstaršej minulosti Bojníc. Hornonitrianske múzeum v Prievidzi, Slovenské národné múzeum-Múzeum Bojnice a Múzeum praveku Bojnice Vás pozývajú na komentovanú prehliadku európsky významných archeologických lokalít v piatok 16. a v sobotu 17. júna 2023 o 17. h. Uvidíme sa v priekope Bojnického zámku, kde začíname.

Neandertálske chodníčky: Stretnutie s najstaršou minulosťou Bojníc

Alebo naopak, preferujete (ne)dávnu minulosť, ktorá sa ukrýva v pamätníkoch zašlých čias? Pri prechádzke ruinami hradu Sivý Kameň sa dozviete (ne)tušené súvislosti jeho vzniku, vývoja, existencie, ale i zániku. Tajomstvo múrov a príbeh v nich ukrytý Vám poodhalí Hornonitrianske múzeum v Prievidzi na komentovanej prehliadke v nedeľu 18. júna 2023 o 15. h so stretnutím pri informačnej tabuli vo vstupnom areáli, kde začneme spoločnú cestu minulosťou.

Tešíme sa na stretnutie s Vami, aby sme si dali spoločné rande s minulosťou!

Miesto konania

Bojnice, Podhradie

Zabezpečuje

Mgr. Dominika Andreánska

Organizátor

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi, Slovenské národné múzeum-Múzeum Bojnice, Múzeum praveku Bojnice

Fotogaléria

6 fotografií