HORNONITRIANSKE MÚZEUM V PRIEVIDZI

COVID-19: Aktuálne opatrenie

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi informuje o aktuálnych opatreniach ohľadom COVID-19, ktoré sa vzťahujú na múzejné zariadenia.

K základným opatreniam patrí povinné nosenie rúška alebo respirátora (FFP2, N95, KN95) v interiéroch múzea a na múzejných podujatiach aj v exteriéroch múzea. Odporúčané je i nosenie rúška mimo múzejných podujatí v exteriéroch múzea pre vzdialenosť menšiu než 5 metrov. Výnimkou pri nosení rúška aj respirátora sú deti do 6 rokov veku, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, osoby so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, fotografované osoby na čas nevyhnutný pre výkon procesu fotografovania, výkonní umelci pri podávaní umeleckého výkonu a účinkujúci pri nakrúcaní dokumentárneho filmu, zamestnanec, ktorý sa nachádza na vnútornom pracovisku sám a osoby v exteriéroch, pokiaľ sú od ostatných osôb, s ktorými nežijú v jednej domácnosti, vzdialené viac ako 5 metrov.

V rámci špecifických opatrení platných pre múzejné zariadenia sú dovolené individuálne i hromadné prehliadky s dodržaním podmienky maximálneho počtu 30 osôb (číslo môže byť nižšie v závislosti od rozlohy výstavných priestorov).