HORNONITRIANSKE MÚZEUM V PRIEVIDZI

Jarné prázdniny v múzeu 2022

Jarné prázdniny v múzeu 2022

Termín: od 8.3.2022, 10:00 do 10.3.2022, 12:00 utorok až štvrtok v čase jarných prázdnin od 10. do 12. h

Nik z nás ani v tom najhoršom sne nepredpokladal, že sa zlé a nepríjemné môže opakovať viac ako raz, že nám nemilá situácia nedovolí spolu tvoriť a vlastnú kreativitu spolu s predstavivosťou si i užívať, že sa opäť stretneme až o pol roka... Veď už ani nevieme, ako vyzeráte!

Dúfame, že to sa čoskoro zmení. Azda už s najnovším, donedávna ešte tradičným podujatím, ktoré Hornonitrianske múzeum v Prievidzi pripravilo na úvod mesiaca marec. Príležitosť na to máme dobrú, ba až radostnú - jarné prázdniny. A s jarou predsa vždy prichádza nová nádej.

Tou je podujatie Jarné prázdniny v múzeu 2022 už od zámeru doslova nasiaknuté. Pri prípravách to s ňou bolo na nevydržanie :-) Napokon v spojení s rastlinkami, zvieratkami, s prebúdzajúcou sa prírodou a hlavne s fantáziou, ľudským umom a všakovakými technikami i materiálovou rozmanitosťou určite ožije!

 

UTOROK 8. MAREC: MÄKKUČKÝ UŠIAČIK
Vyrábanie typického zvieratka spojeného s jarným obdobím - zajačika pomocou vlny, koráliek a drôtika

STREDA 9. MAREC: POSLOVIA JARI
Vytvorenie pohľadníc a obrazov prvých jarných kvietkov (snežienok a tulipánov) prostredníctvom jednoduchej techniky origami z farebného papiera

ŠTVRTOK 10. MAREC: FAREBNÉ VTÁČIKY
Zhotovenie dekorácie inšpirovanej štebotavými vtáčikmi rôznych farieb

 

Pozývame vás od utorka 8. do štvrtka 10. marca 2022 vždy od 10. do 12. hodiny na stretnutie so zvestovateľmi prichádzajúcej jari v priestoroch múzeá na Košovskej ceste 9 v Prievidzi.

Inšpirácie sme už pripravili a tešíme sa na vás!

 


Plagát


Miesto konania

priestory Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi

Zabezpečuje

Mgr. Zita Radosová

Organizátor

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi

Fotogaléria

26 fotografií